Блогрол
1. Сайт за (не)обикновени пътешественици
2. 50 малко познати забележителности, които да посетите в България през 2015 г.
3. Насам-Натам
4. Рисувана коприна - Ганка Славова
5. "Европа 2001" - списание за култура и туризъм
6. Нощ на музеите Пловдив 2015
7. Дали вали
8. Граф Дракула
9. Актуално състояние на вафления туризъм
10. Джулай морнинг 2013
11. Събития в Софийска филхармония
12. Световното по футбол в Бразилия
13. Забележителности в Бергамо
14. Solar Summer 2014
15. София диша!
16. Забележителности в Париж
17. Почивни дни 2015
18. Винарни в България - къде да дегустираме и отседнем
2. 50 малко познати забележителности, които да посетите в България през 2015 г.
3. Насам-Натам
4. Рисувана коприна - Ганка Славова
5. "Европа 2001" - списание за култура и туризъм
6. Нощ на музеите Пловдив 2015
7. Дали вали
8. Граф Дракула
9. Актуално състояние на вафления туризъм
10. Джулай морнинг 2013
11. Събития в Софийска филхармония
12. Световното по футбол в Бразилия
13. Забележителности в Бергамо
14. Solar Summer 2014
15. София диша!
16. Забележителности в Париж
17. Почивни дни 2015
18. Винарни в България - къде да дегустираме и отседнем
Постинг
25.06.2011 17:45 -
Циганска национална кухня в 10 стъпки
Автор: mathilda
Категория: Забавление
Прочетен: 22619 Коментари: 24 Гласове:
Последна промяна: 25.06.2011 18:36
Прочетен: 22619 Коментари: 24 Гласове:
30
Последна промяна: 25.06.2011 18:36
Бате, бате, ако децата са гладни, жената и той, ей почти за без пари една циганска манджа от циганската (известна още като сига-анска) национална кухня (дай! ха така! оп, оп!) в 10 стъпки (10 гьобека).
1. Преди да почнеш да готвиш, сакън!, първо открадни ток да включиш котлона.
2. Ако нямаш котлон - открадни първо един котлон и чак тогава да крадеш ток.
3. После, бате, взимаш една тенджера (при нужда крадеш тенджерата) или направо казан, ако ще готвиш за цялото рода (само до второ коляно са има-няма 35 брат"чеди). Казан по-добре, че после го даваш на вторичното сур"вини за 3 лева, с които можеш да си купуваш половин кило ракия (ама по-добре открадни ракията, пък трите лева ги пази много да не ти ги открадне някой).
4. В казана слагаш едно крадено агне на големи басамаци насечено с брадвата. Внимаваш да не се изпозаколят брат"чедите, че веднага почват да се вълнуват като видят брадва.
5. Сипваш сол на вкус (или колкото имаш) и вода от улука.
6. Ако ще правиш друсан кебап, трима от брат"чедите вдигат казана и изиграват един кючек с него. Кебапът е раздрусан.
7. Докато чакаш да се сготви кебапът, взимаш каруцата, минаваш през центъра и правиш задръстване в час пик, защото на коня не му работи завоя надясно и само наляво върви (пък то забранено било... къде пише бе? аз тва не съм го прочел, що не сте го написали на цигански? какво стана с мултикултурализма?!)
8. Необяснимо нервните граждани, попаднали в задръстването с коня, дето завива само наляво, излизат от колите си и стават още по-нервни. През това време чаветата слизат от каруцата, обират оставените без надзор коли на вече-баш-нервните-незнайно-защо граждани и с парите купуват ракия (или върни се към стъпка 3).
9. Връщаш се, изпиваш ракията, изяждаш кебапа и изиграваш един кючек.
10. Набиваш децата, набиваш жената, сбиваш се с брат"чедите и в краен случай - каквото брадва покаже.
Финал: отворен (според уменията за въртене на брадва)
Цена на цялата рецепта: 0 лв. Цена с ДДС (Добавено друсане и сеир): пак 0 лв. ТТП (Тежки телесни повреди): според сезона.
За по-голямо удоволствие виж тук.
1. Преди да почнеш да готвиш, сакън!, първо открадни ток да включиш котлона.
2. Ако нямаш котлон - открадни първо един котлон и чак тогава да крадеш ток.
3. После, бате, взимаш една тенджера (при нужда крадеш тенджерата) или направо казан, ако ще готвиш за цялото рода (само до второ коляно са има-няма 35 брат"чеди). Казан по-добре, че после го даваш на вторичното сур"вини за 3 лева, с които можеш да си купуваш половин кило ракия (ама по-добре открадни ракията, пък трите лева ги пази много да не ти ги открадне някой).
4. В казана слагаш едно крадено агне на големи басамаци насечено с брадвата. Внимаваш да не се изпозаколят брат"чедите, че веднага почват да се вълнуват като видят брадва.
5. Сипваш сол на вкус (или колкото имаш) и вода от улука.
6. Ако ще правиш друсан кебап, трима от брат"чедите вдигат казана и изиграват един кючек с него. Кебапът е раздрусан.
7. Докато чакаш да се сготви кебапът, взимаш каруцата, минаваш през центъра и правиш задръстване в час пик, защото на коня не му работи завоя надясно и само наляво върви (пък то забранено било... къде пише бе? аз тва не съм го прочел, що не сте го написали на цигански? какво стана с мултикултурализма?!)
8. Необяснимо нервните граждани, попаднали в задръстването с коня, дето завива само наляво, излизат от колите си и стават още по-нервни. През това време чаветата слизат от каруцата, обират оставените без надзор коли на вече-баш-нервните-незнайно-защо граждани и с парите купуват ракия (или върни се към стъпка 3).
9. Връщаш се, изпиваш ракията, изяждаш кебапа и изиграваш един кючек.
10. Набиваш децата, набиваш жената, сбиваш се с брат"чедите и в краен случай - каквото брадва покаже.
Финал: отворен (според уменията за въртене на брадва)
Цена на цялата рецепта: 0 лв. Цена с ДДС (Добавено друсане и сеир): пак 0 лв. ТТП (Тежки телесни повреди): според сезона.
За по-голямо удоволствие виж тук.
Тагове:
Арт мениджмънт – специалност за ценители
По случай световния ден на театъра
Из книгата на йеромонах Висарион (Зограф...
По случай световния ден на театъра
Из книгата на йеромонах Висарион (Зограф...
Следващ постинг
Предишен постинг
Майстори са, не може да им се отрече...
Усмивкииииии.
цитирайУсмивкииииии.
И за теб :) друсни един ... кебап и за мен :)
цитирайУникална рецепта -Цена на цялата рецепта: 0 лв:)))
Само да попитам - побоищата задължителни ли са?:)
Хубава събота и неделя!
цитирайСамо да попитам - побоищата задължителни ли са?:)
Хубава събота и неделя!
но както и авторът на рецептата посочва, "брат'чедите веднага почват да се вълнуват като видят брадва" :)))
Хубав уикенд!
цитирайХубав уикенд!
Хахаха, правилна е рецептата - действаща :)))
цитирайлично изпробвана :)))
цитирайОнова, новият ти блог ли е?
цитирайче тука имам проблем с форматирането на текста.
цитирайМного добре си го започнала - успех! :)
цитирайблагодарско :)))
цитирайо, аз и там имам проблеми, днес също
цитирайнещо с брадвите ли? или с коня? :)))
между другото днес си препрочитах книжките ти, страхотни са (аз пак да кажа)
цитираймежду другото днес си препрочитах книжките ти, страхотни са (аз пак да кажа)
13.
martiniki -
и с брадвите, и с коня...въобще дерт до дерта и там, няма спокойствие
27.06.2011 23:09
27.06.2011 23:09
(лаская се и лъщя като една монетка :) стотинка - ама от ония макдоналдсовите;))
ще ми се вече да подготвя книжката с детски приказки и стихчета, пет години се мотам
ако минем добре десета точка после че ми кажеш ли некоя друга рецепта...молим те....искам ногу да изненадам жозиту с наша сиганска манжа
цитирайчакам с нетърпение :) и да ме поканиш на презентацията :))))))
цитираймога ---> http://mathilda.blog.bg/zabavlenie/2009/02/23/nai-strannite-neshta-koito-moje-da-vi-hrumne-da-iadete.294996
цитирайОле, от кога не съм се смяла така :D Благодаря! Хубав ден =)
цитирайМного добре написан текст. Поздрави!
цитираймерси, отдавна не те бях виждала в блога :)
цитираймерси :) хубав ден :))))
цитирайАз пък ще си крадна циганка - най-хубавата :)))
цитирайняма да сбъркаш :))
цитирайХихик....рецептата ми се струва, че отнема доста време :Р.Твоите 10 гьобека бяха страхотно забавление за мен :)))
цитирайхубавите неща бавно стават! :)))
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 15093