Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2021 12:03 - Европа
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1871 Коментари: 4 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Европа е нашия континент. Според мен това и е най-интересния континент на Земята. Наричан е стария континент. Точно тук и още по-точно по нашите земи се е зародила първата човешка цивилизация. Доказателства за това са най-старото злато в света, открито в моята Варна, както и солницата в Провадия. Тук била създадена първата писменост. Европа също е и континентът с най-богата история и култура. Вероятно тук са се водили най-много войни. Тук са възникнали редица световни империи. Именно Европа е оказала най-голямо влияние върху останалите континенти. Средновековната българска държава е била сред най-важните държави в Европа и е оказала значително влияние върху редица други страни. Нашата история и култура ни дава право с основание да се смятаме за истински европейци. Европейските езици са най-говорени в света. Културата на Европа също се е разпространила по всички континенти. Европейски са и някои от най-развитите страни. Европа се отличава с разнообразен релеф и климат. Тук живеят много нации и има голямо етническо многообразие. Със създаването на Европейския съюз се върви към пълно обединение на Европа. Лично аз харесвам Европа и се чувствам европеец. Надявам се - Вие също.

image




Гласувай:
19


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Българите са в Европа от 8-9000 г...
30.04.2021 12:33
Българите са в Европа от 8-9000 години а мъглявите азиатщини,които ни преподават за тях в училище са наложена през 20-ти век лъжа!
цитирай
2. laval - Наистина
30.04.2021 17:50
не знам откога българите сме в Европа, но е сигурно, че известната история на България е в Европа.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Христос Воскресе!
02.05.2021 13:53
Здравей, Лазаре!
Европейската цивилизация се е зародила на нашите земи Това се знае прекрассно и западни президенти са го казвали на всеослушание
Не случайно едни от последните думи на Митеран са, да пазят България, тя е сърцето на Европа
Тези унизителни истории за произхода ни, които се тиражират ,най - вече от наши платевнни парвенюта, са с цел да се оправдае унизителното положение в което са поставили, нас ,които на два пъти сме спасявали Европа от гибел! Вторият път с цената на саможертва!

Хубави празнични дни, Лазаре!
цитирай
4. laval - Воистина
02.05.2021 19:05
воскресе! Светли празници и на теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4100138
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21961