Блогрол
1. Сайт за (не)обикновени пътешественици
2. 50 малко познати забележителности, които да посетите в България през 2015 г.
3. Насам-Натам
4. Рисувана коприна - Ганка Славова
5. "Европа 2001" - списание за култура и туризъм
6. Нощ на музеите Пловдив 2015
7. Дали вали
8. Граф Дракула
9. Актуално състояние на вафления туризъм
10. Джулай морнинг 2013
11. Събития в Софийска филхармония
12. Световното по футбол в Бразилия
13. Забележителности в Бергамо
14. Solar Summer 2014
15. София диша!
16. Забележителности в Париж
17. Почивни дни 2015
18. Винарни в България - къде да дегустираме и отседнем
2. 50 малко познати забележителности, които да посетите в България през 2015 г.
3. Насам-Натам
4. Рисувана коприна - Ганка Славова
5. "Европа 2001" - списание за култура и туризъм
6. Нощ на музеите Пловдив 2015
7. Дали вали
8. Граф Дракула
9. Актуално състояние на вафления туризъм
10. Джулай морнинг 2013
11. Събития в Софийска филхармония
12. Световното по футбол в Бразилия
13. Забележителности в Бергамо
14. Solar Summer 2014
15. София диша!
16. Забележителности в Париж
17. Почивни дни 2015
18. Винарни в България - къде да дегустираме и отседнем
Постинг
25.06.2011 17:45 -
Циганска национална кухня в 10 стъпки
Автор: mathilda
Категория: Забавление
Прочетен: 22684 Коментари: 24 Гласове:
Последна промяна: 25.06.2011 18:36
Прочетен: 22684 Коментари: 24 Гласове:
30
Последна промяна: 25.06.2011 18:36
Бате, бате, ако децата са гладни, жената и той, ей почти за без пари една циганска манджа от циганската (известна още като сига-анска) национална кухня (дай! ха така! оп, оп!) в 10 стъпки (10 гьобека).
1. Преди да почнеш да готвиш, сакън!, първо открадни ток да включиш котлона.
2. Ако нямаш котлон - открадни първо един котлон и чак тогава да крадеш ток.
3. После, бате, взимаш една тенджера (при нужда крадеш тенджерата) или направо казан, ако ще готвиш за цялото рода (само до второ коляно са има-няма 35 брат"чеди). Казан по-добре, че после го даваш на вторичното сур"вини за 3 лева, с които можеш да си купуваш половин кило ракия (ама по-добре открадни ракията, пък трите лева ги пази много да не ти ги открадне някой).
4. В казана слагаш едно крадено агне на големи басамаци насечено с брадвата. Внимаваш да не се изпозаколят брат"чедите, че веднага почват да се вълнуват като видят брадва.
5. Сипваш сол на вкус (или колкото имаш) и вода от улука.
6. Ако ще правиш друсан кебап, трима от брат"чедите вдигат казана и изиграват един кючек с него. Кебапът е раздрусан.
7. Докато чакаш да се сготви кебапът, взимаш каруцата, минаваш през центъра и правиш задръстване в час пик, защото на коня не му работи завоя надясно и само наляво върви (пък то забранено било... къде пише бе? аз тва не съм го прочел, що не сте го написали на цигански? какво стана с мултикултурализма?!)
8. Необяснимо нервните граждани, попаднали в задръстването с коня, дето завива само наляво, излизат от колите си и стават още по-нервни. През това време чаветата слизат от каруцата, обират оставените без надзор коли на вече-баш-нервните-незнайно-защо граждани и с парите купуват ракия (или върни се към стъпка 3).
9. Връщаш се, изпиваш ракията, изяждаш кебапа и изиграваш един кючек.
10. Набиваш децата, набиваш жената, сбиваш се с брат"чедите и в краен случай - каквото брадва покаже.
Финал: отворен (според уменията за въртене на брадва)
Цена на цялата рецепта: 0 лв. Цена с ДДС (Добавено друсане и сеир): пак 0 лв. ТТП (Тежки телесни повреди): според сезона.
За по-голямо удоволствие виж тук.
1. Преди да почнеш да готвиш, сакън!, първо открадни ток да включиш котлона.
2. Ако нямаш котлон - открадни първо един котлон и чак тогава да крадеш ток.
3. После, бате, взимаш една тенджера (при нужда крадеш тенджерата) или направо казан, ако ще готвиш за цялото рода (само до второ коляно са има-няма 35 брат"чеди). Казан по-добре, че после го даваш на вторичното сур"вини за 3 лева, с които можеш да си купуваш половин кило ракия (ама по-добре открадни ракията, пък трите лева ги пази много да не ти ги открадне някой).
4. В казана слагаш едно крадено агне на големи басамаци насечено с брадвата. Внимаваш да не се изпозаколят брат"чедите, че веднага почват да се вълнуват като видят брадва.
5. Сипваш сол на вкус (или колкото имаш) и вода от улука.
6. Ако ще правиш друсан кебап, трима от брат"чедите вдигат казана и изиграват един кючек с него. Кебапът е раздрусан.
7. Докато чакаш да се сготви кебапът, взимаш каруцата, минаваш през центъра и правиш задръстване в час пик, защото на коня не му работи завоя надясно и само наляво върви (пък то забранено било... къде пише бе? аз тва не съм го прочел, що не сте го написали на цигански? какво стана с мултикултурализма?!)
8. Необяснимо нервните граждани, попаднали в задръстването с коня, дето завива само наляво, излизат от колите си и стават още по-нервни. През това време чаветата слизат от каруцата, обират оставените без надзор коли на вече-баш-нервните-незнайно-защо граждани и с парите купуват ракия (или върни се към стъпка 3).
9. Връщаш се, изпиваш ракията, изяждаш кебапа и изиграваш един кючек.
10. Набиваш децата, набиваш жената, сбиваш се с брат"чедите и в краен случай - каквото брадва покаже.
Финал: отворен (според уменията за въртене на брадва)
Цена на цялата рецепта: 0 лв. Цена с ДДС (Добавено друсане и сеир): пак 0 лв. ТТП (Тежки телесни повреди): според сезона.
За по-голямо удоволствие виж тук.
Тагове:
По случай световния ден на театъра
Моите спомени от п-р Иван Зарев и негово...
Из книгата на йеромонах Висарион (Зограф...
Моите спомени от п-р Иван Зарев и негово...
Из книгата на йеромонах Висарион (Зограф...
Следващ постинг
Предишен постинг
Майстори са, не може да им се отрече...
Усмивкииииии.
цитирайУсмивкииииии.
И за теб :) друсни един ... кебап и за мен :)
цитирайУникална рецепта -Цена на цялата рецепта: 0 лв:)))
Само да попитам - побоищата задължителни ли са?:)
Хубава събота и неделя!
цитирайСамо да попитам - побоищата задължителни ли са?:)
Хубава събота и неделя!
но както и авторът на рецептата посочва, "брат'чедите веднага почват да се вълнуват като видят брадва" :)))
Хубав уикенд!
цитирайХубав уикенд!
Хахаха, правилна е рецептата - действаща :)))
цитирайлично изпробвана :)))
цитирайОнова, новият ти блог ли е?
цитирайче тука имам проблем с форматирането на текста.
цитирайМного добре си го започнала - успех! :)
цитирайблагодарско :)))
цитирайо, аз и там имам проблеми, днес също
цитирайнещо с брадвите ли? или с коня? :)))
между другото днес си препрочитах книжките ти, страхотни са (аз пак да кажа)
цитираймежду другото днес си препрочитах книжките ти, страхотни са (аз пак да кажа)
13.
martiniki -
и с брадвите, и с коня...въобще дерт до дерта и там, няма спокойствие
27.06.2011 23:09
27.06.2011 23:09
(лаская се и лъщя като една монетка :) стотинка - ама от ония макдоналдсовите;))
ще ми се вече да подготвя книжката с детски приказки и стихчета, пет години се мотам
ако минем добре десета точка после че ми кажеш ли некоя друга рецепта...молим те....искам ногу да изненадам жозиту с наша сиганска манжа
цитирайчакам с нетърпение :) и да ме поканиш на презентацията :))))))
цитираймога ---> http://mathilda.blog.bg/zabavlenie/2009/02/23/nai-strannite-neshta-koito-moje-da-vi-hrumne-da-iadete.294996
цитирайОле, от кога не съм се смяла така :D Благодаря! Хубав ден =)
цитирайМного добре написан текст. Поздрави!
цитираймерси, отдавна не те бях виждала в блога :)
цитираймерси :) хубав ден :))))
цитирайАз пък ще си крадна циганка - най-хубавата :)))
цитирайняма да сбъркаш :))
цитирайХихик....рецептата ми се струва, че отнема доста време :Р.Твоите 10 гьобека бяха страхотно забавление за мен :)))
цитирайхубавите неща бавно стават! :)))
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 15093